Subsidie sloopauto Den Haag

De Gemeente Den Haag wil de stad ‘schoner’ maken door middel van een subsidieregeling voor de sloop van oude personen- en bestelwagens, die veelal schadelijke stoffen uitstoten.
Bent u inwoner of bedrijf in de gemeente Den Haag? Dan kunt u een vergoeding ontvangen indien u uw oude auto laat slopen. Koopt u ook een jonger en schoner voertuig dan kunt u zelfs in aanmerking komen voor een hoger bedrag.

Subsidie

Indien u een benzineauto heeft van vóór/uit het jaar 1990 of heeft u een dieselauto van vóór/uit het jaar 2004, dan komt u in aanmerking voor subsidie als u deze auto laat slopen. Er zijn 2 mogelijkheden, te weten, u laat alleen uw oude auto slopen of u laat uw oude auto slopen en koopt daarna een jongere en schonere auto. In het laatste geval krijgt u zelfs een hoger bedrag.

De subsidiebedragen zijn afhankelijk van de datum eerste toelating van uw auto en het soort brandstof waar uw auto op rijdt. Bij bestelauto’s telt ook het gewicht van de auto mee.

Op de website van de Gemeente Den Haag vindt u een overzicht van de subsidiebedragen.

Aanvragen

Het aanvragen van subsidie voor de sloop van uw auto kunt u doen via de website van de Gemeente Den Haag.

De Gemeente Den Haag bepaalt vervolgens of u in aanmerking komt voor een subsidie. Deze subsidie is op basis van het principe ‘op is op’. Dit houdt in dat er een maximaal subsidiebedrag beschikbaar is gesteld voor deze sloopregeling. Daarnaast is het zo dat u de subsidie tijdig moet aanvragen. De sloopregeling loopt van 1 juli 2013 tot en met 31 maart 2014.

Toekenning sloopsubsidie

Heel belangrijk is dat u eerst de subsidie aanvraagt en afwacht tot deze wordt toegekend door de Gemeente Den Haag vóór u uw auto laat slopen!

Wilt u van te voren zeker weten of uw auto in aanmerking komt voor subsidie doe dan de kentekencheck.

Voorwaarden

Op de website van de Gemeente Den Haag kunt u alle voorwaarden terugvinden die voor de sloopregeling gelden, zowel voor inwoners van Den Haag als voor bedrijven die gevestigd zijn in Den Haag.

Demontageverklaring

Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor het laten slopen van uw auto. Bij inname van de auto dient u een demontageverklaring te laten ondertekenen door een RDW erkend autodemontagebedrijf. Dit geeft u de zekerheid dat de auto daadwerkelijk wordt gesloopt. Nadat de gemeente uw vaststellingsverzoek heeft ontvangen, bekijkt zij of u aan alle eisen voldoet.

Autosloperij De Toekomst Den Haag

Autosloperij De Toekomst staat bekend als een betrouwbare autosloperij in Den Haag, die u kan voorzien van een demontageverklaring. Wij zijn gecertificeerd door het RDW, het KZD (KwaliteitsZorg Demontage) en aangesloten bij brancheorganisatie ARN (Auto Recycling Nederland). Bij ons bent u verzekerd van een officiëel RDW-vrijwaringsbewijs, én dat uw sloopauto voor 85% gerecycled wordt.

Wilt u meer informatie over de sloopregeling neem dan vrijblijvend contact op met Autosloperij De Toekomst Den Haag of ga naar de website.

Contact